Az érzelmek birodalma, erzelmekbirodalma, azerzelmekbirodalma, www.azerzelmekbirodalma.hu, www.erzelmekbirodalma.hu, érzelem, érzelmi intelligencia, EQ, játék, társasjáték, család, szülők, nevelés, gyerekek, kooperatív együttműködés, önismeret, önkontroll, identity, pszichológia, fejlesztés, fejlődés. Érzelmi intelligenci fejlesztő kooperatív pszichológiai társasjáték. Ajánlott családoknak, baráti társaságoknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek. 7-120 éves korig. Újdonság!


Az EQ-ról

Daniel Goleman könyvének a sikere óta az érzelmi intelligencia fogalma  egyre elterjedtebb, és egyre többen ismerik el az érzelmek, és az érzelmi nevelés fontosságát. Ismeretes, hogy az érzelmi intelligencia sokkal jobb előrejelzője a személyes életút sikerének, mint a hagyományos IQ. Ezek a különbségek már az iskolás korban is megmutatkoznak: a magasabb érzelmi intelligenciával rendelkező tanulók nem csak népszerűbbek, hanem jobb tanulmányi eredményt érnek el, mint társaik.

Szerencsére az érzelmi intelligencia fejleszthető. Azonban nem lehet pusztán könyvekből megtanulni és elsajátítani. Leginkább a társainkkal, családtagjainkkal, másokkal való kapcsolatainkban tudjuk fejleszteni odafigyeléssel és gyakorlással. 

A társasjáték célja, hogy játék közben gyakoroljuk és fejlesszük ezeket a képességeinket. A feladatok  a Daniel Goleman által megnevezett öt téma köré csoportosulnak. Saját érzelmeink felismerése és kezelése, mások érzelmeinek felismerése és kezelése valamint az önmotiváció. A játék során alkalmunk nyílik érzelmeinkről beszélni,  valamint elgoldonkodni azon, hogy hogyan használjuk az érzelmeinket, vagy inkább azok hogyan használnak minket..

A társasjáték szabályai a mindennapi kommunikáció szabályai egyben, ha ezeket be tudjuk tartani a hétköznapok során, már komoly lépést tettünk előre.
  érzelmi intelligencia fejlesztő társasjáték
                         © Pataky Krisztina  2011 
azerzelmekbirodalma.hu