Az érzelmek birodalma, erzelmekbirodalma, azerzelmekbirodalma, www.azerzelmekbirodalma.hu, www.erzelmekbirodalma.hu, érzelem, érzelmi intelligencia, EQ, játék, társasjáték, család, szülők, nevelés, gyerekek, kooperatív együttműködés, önismeret, önkontroll, identity, pszichológia, fejlesztés, fejlődés. Érzelmi intelligenci fejlesztő kooperatív pszichológiai társasjáték. Ajánlott családoknak, baráti társaságoknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek. 7-120 éves korig. Újdonság!
Kedves Szülőtárs!

Előfordult már olyan, hogy gyermeked dührohamot kapott amikor vesztésre állt a játékban? És nem tudtad, hogy mitévő legyél, mert minél jobban magyaráztad, hogy ez csak játék, annál dühösebb lett? Vagy érezted úgy, hogy egyszerűen nem érted mitől van úgy elkeseredve? Vagy miért nem örül, pedig arra számítottál? Ha nem, minden elismerésem a tiéd. Ha mégis előfordult ilyesmi, akkor ajánlom nektek is ezt a játékot. Mert ebben a játékban senki nem veszít, de alkalmunk van segíteni egymásnak, és közben egymás érzelmi világával is egyre jobban megismerkedhetünk.

Azt gondolom, sokszor vagyunk nehéz helyzetben gyermekeink felcseperedését kísérve. Nem könnyű eldönteni, hogy hogyan tudjuk a legjobban segíteni őket abban, hogy boldog és sikeres legyen a gyermekkoruk és a pályafutásuk. Daniel Goleman szerint az érzelmi intelligencia sokkal jobb előrejelzője a személyes életút sikerének, mint a hagyományos IQ, tehát akkor járunk el a legjobban, ha nagy hangsúlyt fektetünk gyermekeink érzelmi nevelésére. Az érzelmi intelligencia fejleszthető, azonban nem lehet csak könyvekből megtanulni és elsajátítani. Leginkább a társainkkal, családtagjainkkal, másokkal való kapcsolatainkban tudjuk fejleszteni.

Sajnos a mi kultúránk nem támogatja, sőt megnehezíti már gyermekkortól kezdve az érzelmek hatékony kezelésének kialakítását. Sok esetben magunk sem tudjuk, hogyan viszonyuljunk gyermekeink érzelmi megnyilvánulásaihoz, vagy hogyan fejezzük ki nekik a saját, esetlegesen kellemetlen érzelmeinket. Az érzelmek birodalma című játék egy új színfolt lehet a család életében. Alkalmat teremt az érzelmeinkről való beszélgetésre, az együttműködésre és arra, hogy egy kicsit  másképpen figyeljünk egymásra. Közben mi is újra rácsodálkozhatunk, hogy mennyi csoda rejlik gyermekeinkben, bennünk és az együtt töltött percekben.

A játék leírásában található egy Levél a Játékoshoz. Ebben röviden összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyek a játék során, valamint a hétköznapi életben is használhatóak az érzelmi intelligencia fejlesztésére.
Ha van kérdésed gyermekeid érzelmi nevelése kapcsán, keress fel bennünket!          azerzelmekbirodalma@gmail.com

  érzelmi intelligencia fejlesztő társasjáték
                         © Pataky Krisztina  2011 
azerzelmekbirodalma.hu